Logo Humaniora Color SVG
Terug naar het overzicht

Specialisatiejaar Business Support

Derde graad > Zevende jaar

Wat mag je verwachten? 

In de 3de graad in het specialisatiejaar Business Support word je opgeleid tot onthaalmedewerker in diverse contexten of als een commercieel medewerker binnendienst. 

Wat leer je? 

De vorming in het specialisatiejaar Business Support bestaat uit twee componenten:  

  • een communicatieve component met aandacht voor een praktische kennis van communicatieve vaardigheden Nederlands, Frans en Engels.  
  • een bedrijfsgerichte component met aandacht voor de integratie van verschillende softwarepakketten, het opvolgen van klanten en orderverwerking binnen een ERP-omgeving, het opvolgen van leveranciers en bestellingen binnen een ERP-omgeving, verkooptechnieken, klantenservice en klachtenbehandeling, verkoop in de showroom en aan de balie, het ondersteunen van e-commerce. 

Actieve werkvormen, begeleid zelfstandig leren, gastcolleges, studiebezoeken, werkplekleren en stages bieden de leerling een rijke leeromgeving.

Wie is klaar voor het specialisatiejaar Business Support? 

De instapvereiste voor het specialisatiejaar Business support is interesse voor ICT-vaardigheden en de vaardigheden om klantencontacten om te buigen tot een succesvolle verkoop, het omgaan met moeilijke klanten en met klachten van klanten. In principe ga je uit de 3de graad Office keuzemodule Klantendienst of Retail naar het specialisatiejaar Business support. Leerlingen met een getuigschrift van de derde graad uit een ander studiegebied kunnen instromen mits positief advies van de toelatingsklassenraad 

Wat na het specialisatiejaar Business Support? 

Op het einde van het specialisatiejaar Business Support behaal je het diploma secundair onderwijs en kan je het attest bedrijfsbeheer behalen. Met een grote basis praktijkervaring komen vele van onze leerlingen terecht op de arbeidsmarkt. Wie zich nog niet klaar voelt voor de arbeidsmarkt en zich nog verder wil specialiseren bestaan er verschillende mogelijkheden.