Logo Humaniora Color SVG
Terug naar het overzicht

Logistiek (A)

Derde graad > Vijfde jaar

Wat mag je verwachten? 

Logistiek is een praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. Ze biedt inzicht in de werking van ondernemingen en je leert er diverse magazijnactiviteiten uit te voeren, van ontvangst tot verzending van goederen. Je leert daarvoor ook bijvoorbeeld een elektrische palletwagen te besturen. Verder worden je ook digitale competenties bijgebracht, die kaderen in de bedrijfsgerichte component. De goederen- en documentenstroom zijn immers in sterke mate gedigitaliseerd.

Leerlingenprofiel? 

De leerlingen vertonen een sterke interesse in het logistieke proces van organisaties en bedrijven. Je wordt opgeleid om logistieke processen te sturen op vlak van kwaliteit, organisatie, rendabiliteit en verantwoordelijkheid met als bijkomende competenties het besturen van een heftruck en andere beroepsspecifieke attesten.

Specifiek voor de studierichting

Kennis verwerven van de werking van ondernemingen, de logistieke keten, magazijnbeheer en -inrichting. Uitvoerende taken en werkzaamheden met betrekking tot goederenbehandeling, een intern transportmiddel besturen.

Wat na de 3de graad? 

Na je zesde jaar behaal je je diploma secundair onderwijs en de beroepskwalificatie van magazijnier en bestuurder interne transportmiddelen. Je kan dus onmiddellijk aan de slag op de arbeidsmarkt.
Als je nog wil verder studeren dan kan dat via een graduaatsopleiding (meer info op onderwijskiezer.be).
Wil je een professionele bacheloropleiding volgen, dan moet je eerst een zevende jaar voorbereidend hoger onderwijs volgen.