Logo Humaniora Color SVG
Terug naar het overzicht

Onthaal, organisatie en sales (A)

Derde graad > Vijfde jaar

Wat mag je verwachten? 

Onthaal, organisatie en sales is een praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. Ze biedt inzicht in de werking van ondernemingen en helpt je competenties te ontwikkelen op het vlak van verkoop en onthaal. Er is veel aandacht voor communicatieve en sociale vaardigheden om professioneel te leren communiceren met bezoekers en klanten. Verder worden je ook digitale competenties bijgebracht, die kaderen in de bedrijfsgerichte component. De goederen- en documentenstroom zijn immers sterk gedigitaliseerd.

Leerlingenprofiel? 

De leerling van onthaal, organisatie en sales heeft een praktische interesse voor de verkoop en marketing van een commerciële organisatie waarbij je het eerste aanspreekpunt bent van de consument.

Specifiek voor de studierichting 

Kennis verwerven over de werking van ondernemingen, verkoop en marketing in de retailsector, klanten onthalen en informeren, beperkte administratieve taken uitvoeren (in functie van het onthaal van klanten) en winkelverkoop in een B2C-omgeving (business-to-consumer).

Wat na de 3de graad? 

Na je zesde jaar behaal je je diploma secundair onderwijs en de beroepskwalificatie van winkelverkoper en administratief medewerker onthaal. Je kan dus onmiddellijk aan de slag op de arbeidsmarkt.
Als je nog wil verder studeren dan kan dat via een graduaatsopleiding (meer info op onderwijskiezer.be).
Wil je een professionele bacheloropleiding volgen, dan moet je eerst een zevende jaar voorbereidend hoger onderwijs volgen.