Logo Humaniora Color SVG
Terug naar het overzicht

Bedrijf en organisatie (D/A)

Tweede graad > Derde jaar

Wat mag je verwachten? 

Bedrijf en organisatie combineert inzichten uit de algemene economie en bedrijfswetenschappen. Daarnaast is deze theoretisch-praktische studierichting gericht op het ontwikkelen van competenties met betrekking tot het ondersteunen van boekhoudkundige, commerciële en HR-activiteiten en maken leerlingen kennis met de logistieke flow en verschillende transportsystemen.  

Leerlingenprofiel 

Ze verdiepen zich in (bedrijfs)economische concepten en processen vanuit concrete voorbeelden en slagen erin om de verworven kennis en inzichten aan te wenden bij het ontwikkelen van administratieve en commerciële competenties. Bij het uitvoeren van opdrachten gebruiken ze doelgericht functionaliteiten van digitale toepassingen. Ze zijn in staat om op een efficiënte, kwaliteitsvolle en klantgerichte manier te communiceren, adviseren en begeleiden. Ze hebben interesse voor het keuzegedrag van de producent, marktwerking (competitieve markten), basisverrichtingen boekhouden en aspecten van vennootschapsrecht. Ook zullen ze accounting en aspecten van personeelsbeheer bekijken, samen met commerciële administratie, aspecten van marketing, de internationale handel en de logistieke flow. De doelen uit volgende beroepskwalificaties worden nagestreefd: Boekhoudkundig assistent, HR-assistent, Commercieel assistent, Medewerker (inter)nationaal goederenvervoer. 

Wat na de 2de graad? 

Leerlingen kunnen na de tweede graad doorstromen in gelijkaardige studierichtingen (Bedrijfsorganisatie (D/A), Commerciële organisatie (D/A) of Internationale Handel en Logistiek (D/A)). Wanneer je je studieloopbaan wil verderzetten in een meer praktijkgerichte vorming, heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen Onthaal, organisatie en Sales (A) of Logistiek (A).