Logo Humaniora Color SVG
Terug naar het overzicht

Office - Logistiek

Derde graad > Zesde jaar

Wat mag je verwachten? 

In de 3de graad in de studierichting Office word je opgeleid tot administratief medewerker, logistiek bediende of medewerker van een klantendienst. 

Wat leer je? 

De vorming in de 3de graad Office bestaat naast de algemene vorming tot administratief medewerker uit twee opties: logistiek of klantendienst: 

  • In de optie logistiek leer je met gebruik van eenvoudige hulpmiddelen, en of geautomatiseerde systemen allerlei mogelijke goederen te beheren. Je leert ook de voorraadadministratie bij te werken via de computer.  

Tijdens de hele opleiding is er voortdurend aandacht voor beroepsvaardigheden zoals het toepassen van een huisstijl en de NBN-normen, attitudes zoals ordelijk en nauwkeurig werken, zin voor initiatief en stressbestendigheid. Werkplekleren, stages en geïntegreerde projecten garanderen je een hedendaagse opleiding in een snel veranderende arbeidsmarkt. 

Wie is klaar voor de 3de graad Office? 

De instapvereiste voor de 3de graad Office is interesse in uitvoerend administratief werk, logistiek of klantendienst. In principe ga je uit het tweede leerjaar van de 2de graad Office en Retail naar de 3de graad Office. Leerlingen uit de 2de graad Bedrijfseconomie en Bedrijfseconomie-Talen kunnen hier ook terecht. Wie uit een ander studiegebied komt, heeft achterstand voor bedrijfseconomie en informatica. Die kan echter weggewerkt worden met de nodige inspanning. 

Wat na de 3de graad Office? 

Je kunt doorstromen naar het specialisatiejaar (3de jaar van de 3de graad) Business Support of Logistics om zo je diploma secundair onderwijs te behalen.